Hvad er dine bevidste valg for 2016? - Klik her, hvis mailen ser mærkelig ud i din inbox!
 
Mit vigtigste (og længste) nyhedsbrev til dato
 
Fremover bliver Forretningsdrevet HR indefra og ud!
 
What the heck?
Har jeg ikke slået på tromme for HR udefra og ind, de sidste 5-7 år?

Forklaring følger.

Min intention med dette lange nyhedsbrev til dig er:
  • At fortælle min historie og derigennem give dig inspiration til at stoppe op og reflektere over, hvad du selv har gang i, og hvilke valg du skal tage.
  • Fortælle dig, hvordan mine planer for 2016 kan hjælpe dig.
 
MEN FØRST EN ADVARSEL
 
Hvis du ikke kan se mening med at læse om mine bedrifter i 2015 (selvom jeg håber, du vil blive inspireret) eller om mine bevidste valg for 2016 (selvom jeg håber, du vil få god gavn af mine valg), så skynd dig at lukke ned for nyhedsbrevet med det samme.

Men hold trygt fast i dit abonnement på nyhedsbrevet det næste skal nok igen handle om, hvordan du bliver endnu stærkere i din HR rolle (selv om jeg nu også håber, du vil kunne trække nyttige refleksioner ud af dette nyhedsbrev).

Nyhedsbrevet er meget, meget langt – sikkert også længere, end du orker at læse det.

Jeg har derfor lavet en kortere version på min blog, som du kan læse lige her. 

Hvis du har mod på det, så tag en (STOR) kop kaffe og læs med – spring bare afsnittet med mine bedrifter over, hvis du synes, det er træls at læse om andres bedrifter – men tjek dog lige op sidst i sektionen, hvor jeg har nogle spørgsmål, jeg vil opfordre til dig at tænke over.
 
 
 
Mine bedrifter i 2015
 
Måske synes du, det er blær at skrive om, hvad jeg har nået i 2015. Men der er en mening med det, og den kommer lidt senere, hvor du kan læse om bagsiden af medaljen.
 
Det var en hæsblæsende start på året med at hjælpe Lene Groth og Coop HR med spændende ny forretningsdrevet HR struktur, som skal hjælpe Coops 40.000 madpionerer med at være ”sammen om bedre mad”.

Samtidig er jeg med i en vigtig udvikling af HR Partnere i Forsvarsministeriets Personalestyrelse til at arbejde med effektbaseret HR. Jeg har arbejdet on and off med Forsvaret siden 2008, men denne gang har jeg været super heldig at komme rundt til HR Partner enheder i Forsvarsakademiet, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, Værnsfælles Forsvarskommando både i København, Karup og ved Flådestation Frederikshavn, Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring, Sundhedstjenesten i Flyvestation Skalstrup, Hjemmeværnet i København og Sydsjælland.

En anden stor offentlig organisation, hvor jeg også stortrives, er ved Politiet. Vi har arbejdet med Forretningsdrevet HR i Politiet og Rigspolitiet siden 2012. I år har jeg haft det store privilegium at være rundt i næsten alle landets politikredse for tredje gang. Denne gang for at tale med Chefpolitiinspektører, Chefanklagere og Stabschefer om, dels hvordan de mærker effekten af et Forretningsdrevet HR udviklingsforløb for de lokale HR Partnerenheder, og dels samle indspark til fokus for kommende indsatsområder i HR.

Det har nemlig hidtidig været vigtigt for mig at være ude, hvor det sker, og ikke altid bevæge mig på de bonede gulve i hovedkvarteret. Det er ude i forretningen og tæt på kerneopgaven, HR kommer i spil for alvor – og der jeg har gjort den største forskel – indtil videre…

Jeg ved godt, at man som ekstern konsulent ikke må fremhæve nogen, men jeg kan ikke komme uden om, at HR afdelingen i Gribskov Kommune uden sammenligning er de sejeste kommunale HR folk, jeg har arbejdet med. Vi har arbejdet intenst, grint og grædt sammen om at implementere partnerskaber siden 2012. Det har været et forløb, som virkelig har været med til at slå fast, at det er alt andet end kedeligt at være HR i kommune (som nogle af os måske har troet).

Endvidere har jeg afsluttet et udfordrende forløb med PFA HR Udviklingsteam, med pludselig skifte af CEO undervejs. Haft en koncentreret workshop med IFS HRBP Team i en tid med mange forandringer. En dag i godt selskab med et nysgerrigt HR team i Odsherred Kommune. Et par skønne dage med Crisplant’s committede HR team. En intensiv dag med Plus Bolig’s engagerede HR Team. En super fed fredag med energifyldte HR Business Partnere i Dansk Supermarked – også en af de dage, hvor man får mere energi med hjem.

Herudover har der været aktiviteter som
  • En dag med De Bedste i HR
  • Non-profit projekt med Morgendagens HR Talenter med et super hold HRM studerende fra CBS
  • Et fagligt clash med CBS professor Henrik Holt Larsen
  • Et par artikler i avisen om talenter, set fra en ikke ekspert som mig
  • Startet et meningsfuldt samarbejde med Læger Uden Grænser, med tak til Helle Dyrby Høy, som bragte mig i spil til denne spændende opgave, hvor jeg er heldig at kan trække på mit stærke HR netværk – mere om det i 2016.
  • Endnu en succesfuld workshop med min gode ven og seminarpartner professor Dave Ulrich, som jeg har arbejdet sammen med om seks seminarer for danske HR professionelle i 2009, 2011, 2013 og 2015. Dave Ulrich kommer igen i 2016
 
Dine bedrifter i 2015
  • Hvilke bedrifter har du haft i 2015?
  • Hvilke er du stolt af?
  • Hvilke har du lært af?
  • Hvor har du gjort den største forskel?
 
 
Bagsiden af medaljen
 
Sårbarhed
 
Hvis du har orket at øje mine bedrifter igennem, ser det måske meget godt ud. Det er også super godt – på den ene side. Men nu kommer vi til bagsiden af medaljen.

For at kunne levere ovenstående betyder det nemlig rigtig, rigtig mange timer hjemmefra (ikke for at pive, for jeg ved, at du også ligger mange timer i dit arbejde).

Men er der et par ekstra faktorer, som slider – særlig når man efterhånden er en moden kvinde på 53. Det er de mange, mange timer på landevejen. Jeg bor i Kolding, og som det fremgår af ovenstående, har jeg kunder i hele landet. I nogle uger betyder det mere end 30 timer i bilen (ja, det har du jo selv valgt, tænker du sikkert – og du har helt ret, men der kommer en pointe – eller nærmere en konsekvens).

Ud over tiden, så er der en anden faktor. Som ekstern konsulent skal man selvfølgelig levere varen til kunden. Det kan ikke diskuteres. Det er fedt nok, når det hele spiller, men nogle gange kommer man som ekstern til en værre hvepserede, og så bliver man katalysator for, at det hele går løs. Og det er super slidsomt. Husk på, jeg kommer jo for at arbejde med udvikling af HR - og jeg er ikke nødvendigvis den bedste til først at få løst de gamle konflikter, som der er i nogle af de HR teams, jeg møder.

Ja, ja fru Mandrup, du har jo ligesom selv valgt at stikke snuden frem.

Point taken. Igen har du ret.

Som ung kan man det hele på den halve tid. Klare hårde og lange arbejdsdage ved siden af familien, langdistance sport og spændende outdoor oplevelser – eller hvilke aktiviteter, man nu kaster sig over.

Men med årene kan billedet hurtigt ændre sig. For lige pludselig risikerer man at have brugt sin kvote af overskud til det hele.

Kroppen giver selvfølgelig signaler undervejs. Men dem overhører man ofte. Enten fordi man er sej og ikke vil pive, eller fordi man har travlt med alt muligt andet. VI BRÆNDER JO FOR DET, VI LAVER!

Jeg har ikke altid været lige god til høre efter, når min krop har forsøgt at kalde mig til orden.

Så derfor har kroppen råbt højere og højere nogle gange de seneste par år. Et par gange vidste kroppen godt, at jeg ikke hørte efter, så i stedet har jeg fået et gevaldigt cirkelspark lige i mellemgulvet og i sjælen.

Først stort ØV – men hurtigt efter et endnu større TAK. For det er den egentlige årsag til, at dette er det vigtigste nyhedsbrev, jeg har skrevet indtil dato.

For mig – men forhåbentlig også til din egen refleksion.
  • Hvad er bagsiden af din medalje?
  • Forsøger din krop at ringe dig op – uden svar?
  • Eller er der andre, som har prøvet at ruske i dig?
  • Har du taget opråbene til dig – og allervigtigst, har du fået gjort noget ved det?
 
Det har jeg nemlig besluttet mig for at gøre, og sidst i nyhedsbrevet deler jeg mine bevidste valg med dig.
 
Skuffelser
 
De forrige år har der også været fart på. Jeg har altid arbejdet alene og gjort alting selv. Ved årsskiftet 2014/2015 besluttede jeg alligevel at opsøge forskellige samarbejdspartnere og sparringspartnerne.
 
Jeg rakte ud efter nogle og investerede masser af tid, energi, opmærksomhed og omsorg – fordi jeg kunne hjælpe dem, der hvor de var. De tog gladelig imod. Det føltes rigtig godt at kunne hjælpe. Og jeg glædede mig over at skulle etablere en form for fælles indsats, når de nu lige selv var kommet lidt videre.
 
Men stort ØV. Denne gang ikke efterfulgt af tak, men vel egentlig bare god gammeldags skuffelse.
 
Jeg har betalt nogle sikkert vigtige, men også irriterende lærepenge på den konto i 2015.
 
Altså lige bort set fra min SUPER sparringspartner Line Dahl. Tak for dig, Line.

[Hvad med dig? Er du løbet ind i nogle skuffelser i 2015? Hvis du har, hvilken læring tager du så med videre?]
 
 
 
Do not follow where the path may lead.
Go instead where there is no path and leave a trail.
 
Ralph Waldo Emerson
 
 
Autenticitet & integritet
 
Jeg har valgt at dele både min sårbarhed og skuffelser for at være ærlig, og fordi det hører med til vigtig læring, jeg har fået i 2015.
 
Velvidende at der også er konkurrenter, der lurer med på dette nyhedsbrev. Og med risiko for, at du synes det er irrelevant. Eller det på anden måde kan give bagslag at vise sårbarhed.

Jeg gør det, fordi jeg gerne vil, at du skal kende til baggrunden for mine bevidste valg. Det er min store ambition at holde fast mig selv, samtidig med at gøre mit bedste for at inspirere og hjælpe dig og andre HR professionelle.
 
 
 
Tid til det væsentlige
 
Privat har jeg et skønt familie set-up med i alt 5 unger og en dejlig mand. Mine egne unger, Milla på snart 16 og Mikkel på 19, er begge kloge, skønne unge mennesker, der er godt på vej i livet.

Min mand Jan, som nogle af jer har mødt i mine HR netværksgrupper og på Hardcore HR Business Boost workshop, er blevet en passioneret mountaineer, efter vi har mødt hinanden. Vi har nemlig været så heldige møde hinanden i den perfekte alder. Jeg friede til Jan på toppen af Kilimanjaro. Heldigvis sagde han ja, ellers havde der været lang vej ned fra 5.895 m. Herefter begyndte vi vores bjergbestigningseventyr, og 1. august 2014 besteg vi Mont Blanc – bare os to alene – her kan du se en video med udsigt fra toppen.

Jan har også tre dejlige unger. Tilsammen er vi blevet til Familien Castenskjold (vores hus hedder Castenskjoldshus) eller X7, som vores lukkede facebookgruppe hedder, hvor jeg holder styr på flokken og vores fælles arrangementer, som vi gør os umage med.

Åh nej – hvorfor nu alt det private og personlige bavl?

FORDI DET PRIVATE OG PERSONLIGE HAR BETYDNING FOR VORES BEVIDSTE VALG.
 
Resten af mit liv vil jeg nemlig have tid til det væsentlige.

Og det væsentlige i mit liv er det private OG
min glødende passion for at arbejde med Forretningsdrevet HR professionelle.
 

Når sårbarheden bliver for stor, og kroppen råber højt, kan man jo vælge at trække stikket og slå op i banen. Det har jeg også overvejet. Tænkte, at jeg lige ville give den fuld gas et par år mere og så takke af.

MEN DET KAN JEG SIMPELTHEN IKKE.

Jeg kan ikke holde ud at disconnecte med dig og mange andre, jeg er connected med, og som er glade for den inspiration, jeg deler på LinkedIn og Twitter og i provokerende indlæg på min HR blog som fx I bedste fald er HR værdiløs!

Det er dig, mine kunder og kontakter, der driver mig til at lykkes med min Forretningsdrevet HR vision.

Jeg er her i verden for at nære det betydningsfulde med energisk inspiration – og den gave vil jeg bruge til at berige og bevæge (andre og mig selv) til bevidste valg.

Og det kan jeg jo ikke, hvis jeg trækker stikket. Så nu har jeg taget min egen medicin. Fundet ind til det, der har betydning for mig – nemlig tid til det væsentlige – og taget nogle bevidste valg.
 

[Hvorfor er du her i verden? Hvad vil du bruge det til? Hvad er det væsentlige i dit liv?]
 
 
 
 
Make a decision from where you want to be, not from where you are.
  
 
 
Mine bevidste valg
 
Så er vi endelig ved at være tilbage til starten af dette, måske verdens længste nyhedsbrev.
 
Forretningsdrevet HR vil selvfølgelig altid være HR udefra og ind.
 
Men fremadrettet vil jeg levere Forretningsdrevet HR til dig og andre danske HR professionelle fra min pc i langt højere grad, end at ture rundt i landet hele tiden.
 
Derfor bliver det fremover Forretningsdrevet HR indefra min base og ud til dig.


Mit bevidste valg nr 1

Langt, langt færre offline aktiviteter ude hos kunder.

Jeg forsætter selvfølgelig med de spændende udviklingsforløb, som er i gangsat – og hjælper selvfølgelig, hvis det virkelig brænder på i et HR team.

Jeg holder gerne enkeltstående foredrag og temadage.

 
Mit bevidste valg nr. 2

Mange flere online tilbud og aktiviteter.

Ved at tilbyde flere online Forretningsdrevet HR træningsmuligheder kan jeg nå ud til endnu flere HR professionelle end hidtil – hvilket er helt i tråd med min Forretningsdrevet HR Vision.

Jeg glæder mig helt vildt til at præsentere fire nye online Forretningsdrevet HR kurser eller udviklingsforløb, som består af:
 
1. Min no-nonsense bog Perfekt Partnerskab som lydbog med supplerende materialer. 
 
2. Grundlæggende Forretningsdrevet HR for alle i HR.

3. Forretningsdrevet HR for HR Partner med fokus på optimering af samspil med forretningen.

4. Forretningsdrevet HR udvikling for HR Chefer og deres HR teams
 
Hvis du er HR professionel i en intern HR afdeling, vil jeg super gerne have dig med til at give input i de sidste faser, inden launch af de fire online HR kurser i starten af 2016.

Skriv dig op her, hvis du vil følge med og give dit input til online kurserne.

Jeg fortsætter selvfølgelig med at dele gratis Forretningsdrevet HR inspiration og inspiration Dig & Dit Jobliv via nyhedsbrev, Gratis Online HR Kursus samt på LinkedIn, Twitter og Facebook.

 
Mit bevidste valg nr. 3

Skype-sparring

Fremover tilbyder jeg individuel coaching og sparring via Skype.

Hidtil har de fleste ønsket, at vi skal mødes face-to-face i egen virksomhed eller ude. Men fremover bliver det altså face-to-face med en skærm imellem os, hvis jeg skal hjælpe. Og det vil jeg rigtig gerne.

Jeg ved ikke, hvorfor så mange helst vil undgå skype-sparring. Vi skyper eller facetimer jo rask væk med unge og gamle over store afstande.

Her kan du se, hvordan Rikke oplevede vores skypesession: "Det er kun dig og mig.".
 

Min store drøm er at få lov at arbejde individuelt med en flok HR Partnere fra samme virksomhed, så jeg på den måde kan arbejde intensivt med den enkelte via skypesessionerne – og samtidig løfte i HR Partner teamet i samlet flok.
 

Min primære styrke og to fokusområder for coaching og sparring er
  • at gøre HR Chefer og HR Partnere stærkere og skarpere i virksomheden
  • finde dit rette næste skridt i arbejdslivet, baseret på ”dit væsentlige” og "dine bevidste valg".
 
 
The quality of any advice anybody has to offer
has to be judged against the quality of the life they actually lead.

Douglas Adams
 
 
 
Mit bevidste valg nr. 4

Flere workshops med Dave Ulrich i DK.

Jeg fortsætter mit tætte samarbejde med professor Dave Ulrich, og er vildt glad for at kunne invitere danske HR professionelle, ledere og bestyrelsesmedlemmer til Leadership Capital Seminar i København den 7. november 2016.
 
 
 
 
 
 
Hvad er dine bevidste valg for 2016?
 
- og hvordan er dine valg i tråd med det, der er væsentligt for dig?
 
 
 
TAK FOR DIN TID OG FOR DIN OPMÆRKSOMHED
 
 
Super stærkt gået, hvis du har holdt ud – selv om kaffekoppen er blevet tom, eller kaffen er blevet kold.
 
Siden du har holdt ud, håber jeg, at du har fundet inspiration undervejs til dine videre refleksioner om dine bevidste valg.
 
Jeg vil rigtig gerne høre dine kommentarer og refleksioner på LinkedIn, Twitter eller Facebook i håbet om at sætte en debat i gang om, hvad vi egentlig har gang i? Eller måske, hvor ærlig må man have lov at være? Eller andet, du tager med dig fra nyhedsbrevet her.
 
Link gerne til dette nyhedsbrev og nævn gerne mit navn, så jeg kan kommentere og følge debatten.  
 
Jeg glæder mig til at følges ad fremover, og håber du vil støtte mig i mine bevidste valg om,
at nå ud til endnu flere HR professionelle, ved at arbejde sammen online – som et fleksibelt alternativ til offline aktiviteter.
 
STORT TAK for dit følgeskab, som gør, at jeg bliver ved med at gøre mig umage med at dele den viden og erfaring, der er relevant for dig og de mange HR professionelle, der ønsker at arbejde med Forretningsdrevet HR.
 
 
 
De allerbedste hilsner
Gitte
 
PS! Jeg lover at næste nyhedsbrev nok skal handle om dig i din HR rolle.
 
 
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrevet, kan du afmelde lige her.